Snippets er blokker med innhold man kan legge inn i teksten. Bilder, filmer, sitat, linker mm. Det er også gøye ting som "før-og-etter" bilder.

Ofte skriver man artikler som omhandler et fag eller større tema. Da er det naturlig å gi leseren mer innsikt i temaet man diskuterer. Her er et eksempel på en infobox. Men husk at du kan bruke de til hva som helst.

Bilde med eller uten zoom

Å legge til bilde via en snippet, betyr at Strada kan bruke sin automatiske bildeforbedring og bildejustering. Under bildet kan du utdype med mer informasjon tilhørende det man ser. Veldig ofte brukt i aviser og tidskrifter, så gjerne dit for inspirasjon.

Du kan også velge om bilde skal kunne åpnes i fullskjermvisning. Det er viktig å fylle ut feltet som heter “alternativ tekst”. Dette er teksten Google og synshemmede kan tolke, og er en SEO faktor.

High-five i kontormiljø
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Foto: Senterfilm

Inline galleri med opptil 4 bilder

Å legge til bildegallerier gjør ofte artiklene langt mer interessant, og ofte er det helt nødvendig for å få frem et budskap. Det er veldig lurt å forklare budskapet man ønsker å få frem. Dette budskap blir lagt under bildene.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Compare - Vis et resultat

Alle kjenner til før og etter bilder. Ofte brukt med bilder av ansikter, frisyrer. Men disse kan også brukes til vise resultatet av et fullført prosjekt. Eiendom, renovering, reparasjon, rengjøring mm.

Bilde 1 Bilde 2
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Filmer - Youtube og Vimeo

For å vise en film på nettsiden, må den først lastes opp på Vimeo eller Youtube. Uansett hva du velger, vil du på en unik ID som du limer inn i artikkelen. Filmen vil da vises med alle de funksjoner som er tilgjengelig fra valgte plattform.

Vi anbefaler alle som skal bruke filmer å opprette en egen YouTube kanal (gratis), eller abonnere på Vimeo Pro (betalt).

Referanse til egne sider

Dette er en veldig fin funksjon for å koble sammen sider. Man kan i en artikkel referere til en kampanje, tjeneste, produkt etc. Dersom siden man referer til forsvinner (en kampanje som utgår på dato), vil denne snippet også forsvinne. På den måten er man sikker på at det ikke ligger linker til gamle sider som er fjernet.

Link til side uten å bruke bilde:

Link til side med bilde:

Sitat fra kunder eller egne ansatte

Sitater er veldig OK å bruke i intervjuer og referanser. I Strada kan du velge om sitatet skal inkludere en person, eller om det kun skal fremstå som en uthevet tekst.

Lorem ipsum is placeholder text commonly used in the graphic, print, and publishing industries for previewing layouts and visual mockups
Profilbilde
Sindre Gusdal, Daglig leder
Absoluttweb AS